Guide til første date

Den første date kan utvivlsomt være nervepirrende og fyldt med nervøsitet. Du møder højst sandsynligt nogen for første gang, og du vil selvfølgelig gerne imponere personen. Efter jeres date kan det være, at personen hovedkulds forelsker sig i dig, eller i det mindste siger ja til at gå ud med dig igen.

Der er så mange ting at holde styr på, når det kommer til en første date. Hvad skal man have på, hvad skal man lave, hvad skal man snakke om og hvad med sex og kys? Derudover skal du også have styr på, hvad du kan skrive efter jeres date.

For at hjælpe dig med at komme helskindet gennem din første date finder du her første date idéer, der gennemgår alle de mest basale ting, som er gode for dig at vide. Selvfølgelig kan vi ikke garantere, at daten vil være helt perfekt, men du vil i det mindste vide, hvad du laver.

Se også: De bedste dating sider

Første date idéer til valg af tøj

Det være svært at klæde sig på til en første date, da du vil imponere uden, at det ser ud som om, at du har prøvet for meget. En af de ting, du især bør huske på ved valg af et outfit, er, at komforten er det vigtigste.

Ydermere er det en fordel, at du har tøj på i farver, som andre oftest siger ser pænt ud til dig. På denne måde vil du ikke kun være komfortabel, men du behøver heller ikke at bekymre dig i forhold til, om du har valgt det rigtige outfit.

Sidst men ikke mindst bør du altid overveje, hvad I skal lave på den første date samt placeringen. Du behøver eksempelvis ikke at have det samme på, hvis I skal en tur i biografen, som hvis I skal til en fin middag.

Første date aktiviteter – første date hvad skal man lave?

Tænker du altid: ”Første date, hvad skal man lave”? Så er du ikke den eneste. Dette er altid et af de helt store spørgsmål, hvis du skal arrangere en første date. Heldigvis findes der masser af første date aktiviteter og første date idéer.

Hvad I skal lave, kommer helt an på, hvilken type af date du ønsker. Du kan altid arrangere en middag på en restaurant, drinks på en bar eller en tur i biografen. Men der findes også andre gode første date idéer såsom:

 • Kunstgalleri eller museum: Kunstgallerier og museer er gode til en første date, fordi udstillingerne giver jer noget at tale om.
 • Forlystelsespark: For forlystelseselskere er dette den perfekte første date. Her sker der hele tiden noget, og I kan sammen prøve en masse sjove forlystelser.
 • Leg turist i egen by: At lege turist i egen by er altid sjovt. Her kan I besøge forskellige seværdigheder, parker og så videre sammen. Der vil altid være noget, som du ikke har set før i din by.
 • Picnic: Er der noget mere romantisk end en smuk solnedgang, brusende bølger eller lignende? Find et sted, hvor du og din date kan se solen gå ned eller et andet fredeligt og hyggeligt sted til en picnic.
 • Stand-up: At se stand-up er nok noget af det sjoveste, du kan lave på en første date. På denne måde behøver I heller ikke konstant at tale sammen, hvilket kan fjerne noget af presset.

Ovenstående er blot et udpluk af fem gode første date idéer og første date aktiviteter, som du kan arrangere.

Se også: Tips til første date til mænd

Hvad skal man snakke om på første date?

Ideelt set flyder samtalen bare mellem jer. Men virkeligheden kan dog være meget anderledes. Når det kommer til en første date, er det en fordel at holde samtalen let, men stadig være helt ærlig. Derudover er det en god idé at stille åbne spørgsmål til første date og ikke blot spørgsmål, der kan besvares med ja eller nej.

Er du i tvivl om, hvad I præcis skal snakke om, er det en fordel at have nogle samtaleemner første date i baglommen:

 • Arbejde
 • Fritidsinteresser
 • Familie og venner
 • Drømme og fremtiden
 • Rejser
 • Mad
 • Film, serier og musik

Kys på første date?

Det er ikke overraskende, at der er en lang række forskellige meninger om, hvorvidt du skal kysse på en første date. Når det kommer til dit datingliv, er det vigtigste, at du gør, hvad der fungerer bedst for dig.

Hvis du er i tvivl, om I har en god kemi eller ej, kan det være en fordel at kysse. En af fordelene ved at kysse på en første date er, at det rent faktisk kan hjælpe dig med at afgøre, om der er kemi mellem dig og din date.

En anden grund til at kysse på en første date er, at det er sjovt. Når du har haft en fornøjelig, engagerende og spændende første date med nogen, kan det være fantastisk at ende aftenen af med et kys. Der er dog også nogen, som mener, at det er vigtigt ikke at kysse, så din date gerne vil have mere og se dig igen.

Når det kommer til at kysse på en første date, er det vigtigt at huske, at det er din beslutning. Da ingen to første dates er ens, er det op til dig at bestemme, om du vil kysse denne person eller ej. Og i de fleste tilfælde sker dette simpelthen bare i øjeblikket.

Sex på første date?

Om du skal have sex på første date eller ej, er igen et emne, der, ligesom med kys, deler vandene. Mens nogle mener, at det er helt fint, er andre modstandere af det. Derfor er det igen en ting, som du skal beslutte med dig selv.

Tit og ofte er det heller ikke noget, som er planlagt. Det er bare noget, der sker, fordi to mennesker har en god kemi. Men selvfølgelig er det altid en god idé at overveje, hvor langt du ønsker at gå, inden du tager på din date.

Hvad skriver man efter første date?

Du har mødt en mand eller kvinde, du kunne lide og har haft en dejlig første date. Hvis du vil se vedkommende igen, er det vigtigt, at du skriver en besked. Men hvad skal du skrive?

 • Spørg om personen kom godt hjem.
 • Hvis du havde en god date, så skriv dette.
 • Nævn en bestemt del af daten, der fik dig til at smile.
 • Fortæl ham eller hende, at du gerne vil på date igen.
 • Foreslå I kan lave noget sammen, som I snakkede om
 • Giv personen et kompliment
 • Del et link til noget, som personen er interesseret i

OM MARGIT

Martgit er en af vores dygtige skribenter her på Netdatingsider, der kan formidle sin viden på en letforståelig og hjælpsom måde. Hun har dedikeret sig til at skrive om dating, og hendes artikler og vejledninger hjælper mange kvinder og mænd med at finde kærligheden online. Læs mere om Margit her eller besøg hendes Linkedin.

Skriv en kommentar