Kristen dating – Find en partner eller ven der er troende

Kristen dating er for dig, der selv er kristen, og som ønsker at finde en kristen partner eller kristne venner. Der findes både danske og internationale dating sider for kristne.

Mange i Danmark vil påstå, at de er kristne, men det er et fåtal, der i praksis lever efter de kristne værdier. Selvom knap 77% af danskerne er kristne, er det kun 2 ud af 3, der identificerer sig som værende kristne – og langt færre, der i praksis lever som troende i henhold til Biblen.

For at være praktiserende kristen, skal man følge Bibelens forskrifter. Og man skal have forståelse for Kristus og for treenigheden. De fleste vil også mene, at man bør efterleve de 10 bud, men i praksis er der ikke noget bestemt, man som kristen absolut skal efterleve. Det handler i høj grad om tro og overbevisning.

Flere dating apps:

Hvad er kristen dating?

Hvad er kristen dating?

Kristen dating er dating sider for kristne. Er det vigtigt for dig, at dine venner og din partner lever efter samme religiøse overbevisning som dig, er denne form for online dating et oplagt valg.

Leder du efter en ven eller kæreste, som deler de samme kristne værdier som dig selv, kan kristen dating være et godt sted at starte. Der findes både kristne datingsider udelukkende for danskere, men også mere internationale sider, hvor du kan få kontakt til kristne i andre lande.

Gode råd til kristen dating

At du finder et match på en datingside for kristne, er dog ikke ensbetydende med, at det er et religiøst match. Der findes nemlig overordnet set tre typer af kristne; katolske, ortodokse og protestanter. Og derunder findes der mange undertyper.

Derfor er det vigtigt, at du – selv på en datingside for kristne – beskriver, hvad du søger i en partner i forhold til religion og efterleven af religiøse praksisser.

Af øvrige gode råd til kristen dating kan anbefales:

  • Vælg et godt, aktuelt og vellignende profilbillede
  • Skriv en profiltekst om, hvem du er, og hvad du søger
  • Beskriv din tro og dine religiøse principper
  • Beskriv, hvad du har af religiøse ønsker til en partner

Hvorfor vælge kristen dating?

Når antallet af ligeværdige er begrænsede i Danmark, kan det være rart med muligheden for at søge bekendtskaber uafhængigt af geografi; både i Danmark og i andre lande. Som praktiserende kristen kan du lede længe efter kærligheden, hvis du udelukkende leder i dit eget nærområdet.

I dag er det heldigvis nemt – og ofte også billigt – at rejse på tværs af både by- og landegrænser. Online kristen dating åbner derfor mange muligheder for at finde nye bekendtskaber.

For dig som kristen kan det være en god mulighed at få kontakt til andre troende online. Her er du sikker på, at alle overordnet set deler samme religiøse overbevisninger som dig, og du behøver dermed ikke træde varsomt, når snakken falder på religion – eller forsvare dig selv i dine livsvalg.

Ønsker ikke sex før ægteskabet

Mange kristne ønsker ikke sex før ægteskabet. Og det er ret omvendt i forhold til, hvordan den øvrige dating-verden typisk foregår i Danmark.

Derfor kan det føles trygt med en datingside, hvor det er helt i orden at gøre klart, at du ønsker at finde en partner med det formål at få et ægteskab – og også et ægteskab, der varer ved. De fleste praktiserende kristne går nemlig heller ikke ind for skilsmisse.

FAQ

Må man have sex før ægteskabet som kristen?

Ifølge det klassiske kristne syn, er det forbudt at have sex udenfor ægteskabet. I dag findes der dog flere og flere kristne, der accepterer sex før ægteskabet – med den samme partner – som et vilkår for tidens udvikling.

Hvornår er man kristen?

Der findes i dag mange varianter af at leve som troende kristen. De fleste vil dog mene, at det kræver, at du overvejende lever efter Bibelens forskrifter, og her i særdeleshed har forståelse for treenigheden og Kristus.

OM MARGIT

Martgit er en af vores dygtige skribenter her på Netdatingsider, der kan formidle sin viden på en letforståelig og hjælpsom måde. Hun har dedikeret sig til at skrive om dating, og hendes artikler og vejledninger hjælper mange kvinder og mænd med at finde kærligheden online. Læs mere om Margit her eller besøg hendes Linkedin.