Trans dating – Find en dating platform for transkønnede

Trans dating: Som transkønnet kan det være svært at finde en partner; især hvis du er i gang med dit kønsskifte. Derfor kan det være rart at vælge en datingplatform, der er for transkønnede.

Der er ikke specifikke tal for antallet af transkønnede i Danmark, men skøn peger på, at mellem 0,5-2% af den danske befolkning er transkønnede. Det er altså en relativt lille del af befolkningen.

Heldigvis bliver det nemmere og nemmere at finde ligesindede, og også dating sider– og apps følger med udviklingen. Det betyder, at der i dag findes specifikke datingsider for transkønnede, og at flere sider og apps giver mulighed for at vælge “transkønnet” som køn.

Flere dating apps:

Hvad betyder det at være trans?

Hvad betyder det at være trans?  Trans dating

Trans er en forkortelse for transkønnet, og i praksis betyder det en person, der identificerer sig med et andet køn eller en anden identitet, end det køn, han/hun er født med. Det vil typisk sige en kvinde, der blev født som mand, eller en mand, der blev født som kvinde.

Processen med at skifte køn kan være langtrukken, og som trans kan du dermed kønsmæssigt befinde dig et sted midt imellem i længere tid. Og det kan især i denne periode opleves som svært at finde en partner.

Hvorfor vælge trans dating?

I Danmark findes der kun få datingsider, der udelukkende er for transkønnede. Man må dog formode, at mange transkønnede alligevel vil vælge disse sider til for netop at finde et frirum, hvor forklaringer er unødvendige.

Trans datingsider er dog ikke kun for transkønnede. Det er også for folk, der ikke har et problem med at finde en partner, der er transkønnet. Siderne er altså et safe space, hvor du kan være dig selv og i trygge omgivelser lede efter en partner – eller bare finde ligesindede at snakke med.

De store datingsider giver efterhånden også flere og flere muligheder for diversitet, og det er mange steder muligt at lave en profil med andre køn end blot mand/kvinde, ligesom du også kan sortere i, hvad du søger i en partner.

Også på den famøse datingapp Tinder, er du som transkønnet velkommen – og du kan endda vælge, at du er netop dét, når du opretter en profil.

Gode råd til trans dating

Det kan være svært at finde en date som trans, hvis du gerne vil være ærlig omkring den ændring, du har gennemgået – eller er i gang med at gennemgå. Det er dog vigtigt at være netop ærlig.

Transkønnethed handler ikke om seksualitet, men om køn. Transkønnede har lige så mange forskellige ønsker, behov og lyster som folk af alle mulige andre køn. Derfor er det vigtigt, at du beskriver, hvem du er, og hvad du søger, når du som transkønnet bruger online dating.

  • Vælg et vellignende og aktuelt profilbillede: Også selvom du er i en transformation, er det vigtigt, at en potentiel date ved, hvordan du ser ud nu. Du kan altid opdatere billedet løbende.
  • Beskriv dig selv som person. Hvad kan du lide at lave, hvad arbejder du med, hvordan er dine familieforhold, og hvordan bor du?
  • Beskriv evt. din transformation. Har du lyst, kan det være en fordel at beskrive din udvikling, så potentielle partnere ved, hvor langt du er i transformationen.
  • Beskriv, hvad du søger: Hvad søger du i en partner? Hvad er dine præferencer i forhold til køn, alder og interesser?

Det er en god idé at være ærlig og kortfattet. Det er ikke alle, der vil bruge tid på at læse romaner – og der skal også være plads til spørgsmål og samtaleemner efterfølgende.

FAQ

Hvordan finder jeg en date som trans?

Mange datingsider giver mulighed for at udspecificere både dit køn, og hvad du søger, ligesom der også findes datingsider med fokus på trans dating.

Hvilket køn skal jeg vælge på datingsiden hvis jeg er trans?

Hvis du vælger en datingside- eller app, som ikke har mulighed for at vælge “transkønnet”, bør du vælge det køn, du identificerer dig med. Du kan altid uddybe i din profiltekst eller i en privat samtale, hvis du føler for det.

Relateret: Homoseksuel dating & lesbisk dating

OM MARGIT

Martgit er en af vores dygtige skribenter her på Netdatingsider, der kan formidle sin viden på en letforståelig og hjælpsom måde. Hun har dedikeret sig til at skrive om dating, og hendes artikler og vejledninger hjælper mange kvinder og mænd med at finde kærligheden online. Læs mere om Margit her eller besøg hendes Linkedin.